Despre compania noastra

Cine suntem si cu ce ne ocupam


INSTITUTUL DE CERCETARI SI PROIECTARI PENTRU MINEREURI - a fost infiintat in anul 2002, ca institut de cercetari si proiectari avand ca obiect principal de activitate: "Cercetarea stiintifica fundamentala si aplicata, proiectare pentru dezvoltare, investitii, reparatii capitale, activitati de consulting, marketing si asistenta tehnica, cāt si activitate productiva, revizii, export - import si comert."

Incepand cu anul 2002 si pana in prezent institutul nostru a desfasurat un numar mare de lucrari in diferite domenii de activitate.

Politica institutului nostru este una eficienta, care se bazeaza pe principii etice si morale, cinste, prietenie, dinamism si profesionalitate.

Echipa Institutului de Cercetari si Proiectari pentru Minereuri este una tanara, dinamica, care se ghideaza dupa principiul " profesionalism si punctualitate".

Sectorul de activitate: Cercetare - dezvoltare īn stiinte fizice si naturale cod CAEN 7310, iar ca activitati secundare, amintim: activitati de proiectare, urbanism, inginerie si alte servicii tehnice - cod de clasificare CAEN - 7420 (elaborare documentatii de retehnologizare, studii de fezabilitate, epurarea apelor, combaterea poluarii, etc.)

Activitatea societatii se desfasoara īn conditiile Legii nr. 31/1990.

Īn conformitate cu Statutul societatii, Anexa Nr. 2.1. la Hotarārea Nr. 304/1992 a Guvernului Romāniei si completarile ulterioare efectuate cu respectarea prevederilor legale, obiectul principal de activitate este: "Cercetarea stiintifica fundamentala si aplicata, proiectare pentru dezvoltare, investitii, reparatii capitale, activitati de consulting, marketing si asistenta tehnica, cāt si activitate productiva, revizii, export - import si comert."

Activitatile performante pe care societatea le realizeaza īn domeniul sau de activitate sunt:
- cercetarea fundamentala si aplicata, dezoltarea tehnologica si proiectarea de investitii;
- managementul protectiei mediului - diagnosticul problemelor de mediu la impactul cu poluantii industriali, Bilanturi de mediu, Studii de impact, Studii de fezabilitate, studii si proiecte de protectia mediului;
- elaborare documentatii de executie, īn diferite faze, pentru obiective de investitii industriale, social - culturale sau civile, inclusiv obtinerea acordurilor necerare.
- proiecte si documentatii necesare pentru obtinerea permiselor si licentelor de exploatare a unor substante minerale si roci utile
- asigura asistenta tehnica īn scopul evidentierii unor iviri de roci utile care pot fi utilizate īn domeniul constructiilor (drumuri, diguri, obiective civile si industriale etc.)
- proiecte si documentatii de mediu, in vederea obtinerii avizelor, acordurilor si autorizatiilor de mediu.

Īn vederea realizarii a acestor lucrari la nivel calitativ corespunzator S.C. ICP Minereuri S.A. dispune de urmatoarea dotare tehnica:
- aparatura de masura si control adecvata diferitelor activitati;
- retea de calculatoare, Windows XP;
- aparatura performanta pentru masuratori topografice;
- aparatura de specialitate in domeniul geotehnicii;
- aparatura de specialitate in domeniul tehnicilor si aplicatiilor nucleare.
SC Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Minereuri SA este atestat de Comisia de Atestare a Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale pentru elaborarea urmatoarelor lucrari, fiind posesorul certificatului de atestare cu numarul 525/06.09.2007:
-efectuarea lucrarilor de teren, studii geologice si alte studii specifice pentru minereuri si roci utile;
-elaborarea/expertizarea documentatiilor geologice, tehnice si economice pentru minereuri si roci utile;
-conducerea/coordonarea lucrarilor legate de exploatarea resurselor minerale-minereuri si roci utile.
Serviciile noastre